HIROTAKA

HIROTAKA Image

EN /

Location: Omotesando, Tokyo

Year: 2016 Spring

Area: 39.6 Sqm

Contractor: D.BRAIN

Status: Completed

Photo: Hideki Makiguchi

 

The project was to be the jewelry brand’s first flagship store located in Omotesando Hills, the high-end cultural / commercial complex.
Their minimal-yet-edgy jewel pieces often draw their design inspirations from patterns & shapes honed by nature – like claws of insects or thorns of the plants that inhabit the deepest rainforests. The aim of the project was to create a space that was simple enough so that the jewels take the center stage, yet at the same time allude to the brand’s underlying vibrant motifs.
The store – located along the site’s famous long spiralling corridor – has no clear facade. Instead, the sculpted wall and the display cases embedded into them invite & lure shoppers; rather like when curiosity leads you into an off-street alleyway, or the sound of the flowing stream drawing you to the river.
Inside, the space feels a little like the inside of a valley, with the sculpted stucco walls are angled to open towards the ceiling, and the glint from the epoxy floor is like the stream under the moonlight.

 

The louvered brass pieces are inspired by the details found in belly of insects like jewel beetle.The surface of the brass motif has been left intentionally unprotected, thus the appearance and atmosphere of the project is not “finished” at the time of its opening – rather, the wearing & aging that comes is intended to add to the atmosphere.